De Compaan Maardijk
Home>Nieuws>De Daily Mile op de Compaan

De Daily Mile op de Compaan

dinsdag 31 januari 2017

De Daily Mile op de Compaan

Wij gaan op de Compaan meedoen aan The Daily Mile!

 

Met The Daily Mile krijgen kinderen de kans om tussen de lessen door een frisse neus te halen en energie kwijt te kunnen. Ze gaan met hun leerkracht 15 minuten per dag naar buiten om te lopen of te rennen, ieder op een eigen tempo. Tijdens het rennen of lopen dragen de kinderen gewoon hun normale kleding en schoenen. Na afloop zijn kinderen weer fris en hebben ze meer energie en concentratie om verder te gaan met de les. Op de lange termijn kan het bijdragen aan de conditie van de kinderen, maar ook aan het concentratieniveau, stemming, gedrag en algeheel welzijn.

 

The Daily Mile komt uit Schotland, daar bedacht hoofdleerkracht Elaine Wyllie in februari 2012 samen met haar leerlingen dat ze iedere dag, tussen de lessen door, 15 minuten lekker buiten zouden gaan rennen of lopen. Na vier jaar bleek het initiatief nog steeds effectief en waren leerkrachten, leerlingen én ouders nog steeds enthousiast. Nu, vier jaar later, doen er al meer dan 1000 scholen mee in het Verenigd Koninkrijk!

 

Op maandag 27 februari gaan wij officieel starten met The Daily Mile. De hele school loopt dan 4x per week 15 minuten. Ook gaan we ons aanmelden op de website van The Daily Mile. Momenteel zijn de leerlingen al met de opbouw bezig zodat ze na de voorjaarsvakantie goed van start kunnen gaan.

 

Wij kijken er dan ook naar uit om samen met alle kinderen van de compaan aan de slag te gaan met The Daily Mile en mocht u toevallig een groep kinderen hardlopend tegenkomen onder schooltijd, moedig ze dan aan!!

Meer informatie over The Daily Mile kunt u vinden op www.thedailymile.nl.